dissabte, 24 d’octubre del 2009

Granotes devoradores de Cynthies

Dissabte al mati trobem la Victoria a la recepcio de l'hotel esperant-nos. En Theo i en Graham son a buscar els trespeus als estudis de filmacio. Tornen amb dues caixes de fusta. Es tot el que els han pogut oferir. Les faran servir de base per als "baby-legs".

Poc despres de sortir d'Ouarzazte parem a revisar els camps d'userda del punt 41. En Graham diu que ja en te prou d'userda i seguim mig quilometre vall amunt on dimarts varem veure unes mates d'Inula plenes de papallones. Tot segueix igual! La densitat de lepidopters es impressionant. Tambe hi ha licenids i papallones nocturnes.

Descarreguem el material i comencen a filmar. Son les 10 del mati i ja fa una calor insuportable. M'avorreixo. Ja he fotografiat tot el que podia. Vaig a donar un volt.

A la distancia, sota unes palmeres veig mes mates d'Inula. A mesura que m'hi acosto veig que darrere les mates hi ha basses d'aigua i que son plenes de granotes. Les granotes em veuen. Algunes salten a l'aigua. La resta esta a punt de fer-ho. Em quedo quiet.

De cop i volta apareix una Cynthia. Es posa damunt una flor d'Inula. Les granotes s'obliden de mi i es tomben cap a la papallona. L'observen com autentics depredadors. Una de les granotes s'acosta poc a poc aprofitant l'ombra de la planta. Aixeca el cap sense treure-li la vista de sobre i ZAS!!! En una mil.lessima de segon ha atrapat la papallona amb la boca. Emet un crit de satisfaccio. Jo tambe.

From Cynthia Marroc Tardor 2009

From Cynthia Marroc Tardor 2009

Les meves gambades no son prou llargues per lo rapid que vull arribar a anunciar l'observacio! Venen tots fins a les basses. Esperem uns minuts i l'espectacle torna a comencar. No ens ho podem creure. En Graham no dona abast per filmar-ho tot.

Ha estat la primera observacio d'un atac amb exit de granota a una Cynthia. Ja no ens caldra arribar fins a la cascada de Tizgui on en Constan hi va veure diversos intents l'any 2003.

From Cynthia Marroc Tardor 2009

A la tarda arribem al palmerar d'Afra. Dimecres, mentre hi passejavem, en Constan va coneixer en Hassan que li va mostrar el riad on treballava. Es un lloc magnific per fer-hi el camp base pel cap de setmana.

Un cop hem deixat l'equipatge anem a donar un tomb pel verger. Un grup de nens i nenes ens segueix encuriosits. La Vic reparteix llapissos de colors i pots per fer bombolles de sabo. Els nens disfruten de valent. Les nenes tambe.

From Cynthia Marroc Tardor 2009

From Cynthia Marroc Tardor 2009

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada