dimecres, 28 d’octubre del 2009

Taroudant

Dimecres el passem a Taroudant. Dia de descans. Ens llevem sense pressa i esmorzem a la plaça tot posant al dia els respectius quaderns de viatge. Havent esmorzat anem a buscar malves per a les orugues que ja s'ho han cruspit tot.

Anem als jardins de fora muralla i després d'una estona de no trobar res de res apareix el que buscàvem. En uns escosells amb arbres acabats de plantar hi creixen unes malves ben ufanoses. I són plenes d'orugues!

Per no trencar la tònica en pocs minuts apareix la nostra companya de viatge. Un parell d'exemplars ponent ous quan són tot just les deu del matí!

A l'hora de dinar uns turistes que tenim asseguts al costat ens pregunten si som catalans. Han vist la paraula "Aiguafreda" a la meva camiseta i em diuen que ho coneixen, que hi han estat, que és prop de Vic. Els dic que hi ha vàries Aiguafredes a Catalunya, que la de la meva samarreta és una cala de Begur. Resulten ser holandesos i coneixen prou bé el nostre país. Fins i tot parlen una mica de català. Ell ha actuat vàries vegades a la fira del Trapezi de Reus. Li pregunto si és trapezista i em diu que no, que és una mica pallasso.

Ens comenten que ahir varen veure moltes papallones en una zona coneguda com a Vall del Paradís. Demà hi passarem de tornada a Marràqueix.

A la tarda en Constan va a donar una volta pel mercat mentre faig la migdiada. En una parada fa una observació molt interessant. Venen feixos de malves i tots són plens d'orugues!

Sembla ser que totes les zones irrigades de la vall del Souss són plenes de malva. En aquesta época de l'any la zona fèrtil es redueix al conreus de regadiu i a zones ombrívoles. Zones ajardinades, camps amb blat de moro, userda i sota d'arbres fruiters com tarongers i oliveres.


Actualitzant el bloc i revisant el correu en un ciber de Taroudant

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada